Diplomatervezés / HÍREK

2022-01-26 14:24
Kedves Jelöltek!
Az előzetesen közölt menetrendünk szerint e hét második felében lezajlanak a DIPLOMAVÉSEINK!
A védések helyszíne megváltozott, és időközben ketten lejelentkeztek a listánkról. A frissítéseket a csatolt mellékletben közzéteszem, tájékoztatásul! Kérek minden érintettet, hogy az abban foglaltak szerint folytassa a készülődést!
A védések elé néhány tájékoztató információ.
1. A védések jelenléti formában zajlanak. Az adott napon az összes jelölt reggel kilenc órakor köteles megjelenni a védés helyszínén. A Jelöltek a Bizottság előtt fölsorakoznak, az esemény a Bizottság bemutatásával, névsorolvasással és elnöki köszöntővel indul, majd ezt követik az egyes prezentációk, a megadott sorrend szerint, mintegy 45 percnyi időközökben. Az egyes védésekre tehát mintegy háromnegyed órát szánunk, aminek első harmadában a terv szóbeli ismertetése zajlik (prezentáció), amit a tervbírálat (opponencia) ismertetése, és az arra adott tervezői válaszok követnek. Az utolsó részében a Bizottság kérdéseket tesz föl a Jelöltnek, és értékeli a tervet, majd kötetlen beszélgetés és elnöki összefoglaló zárja a Jelölt védését.
2. A védésre a nyomtatott Diplomaterv tablókat ki kell állítani az erre előzetesen előkészített paravánokon. A paravánok száma várhatóan max. 5 db lesz, kérjük, hogy a kiállítást minden érintett ennek figyelembe vételével tervezze meg!
3. A védéshez vetített prezentáció is tartozhat. A kivetítés technikai hátterét a Tanszék biztosítja, a rendelkezésre álló apparátus erejéig (laptop, projektor, vászon). A prezentáció digitális anyagát a Jelöltek szabadon összeállíthatják a Diplomaterv anyagaiból. Annak állományát ppt. vagy összefűzött pdf-formátumban a védés előtti nap 23.59 percéig föl kell tölteni a MOODLE (max. 50 MB!) és a TEAMS csoport e célra előkészített személyre szóló mappáiba. 4. 4. A védések után a Bizottság zárt ülésen dönt azok érdemjegyéről, amely alapján a Diploma végosztályzata is kialakul.
5. A Jelöltek előtt a Bizottság nyilvánosan ismerteti a védés és a Diploma érdemjegyét, majd elnöki zárszóval hivatalosan is lezárul az esemény.
6. A védésről hivatalos Jegyzőkönyv készül, amit a Bizottság tagjai, a Jegyző és a Jelölt aláírásukkal hitelesítenek.
7. A Diplomavédésekről a hatályos és érvényes kari Diplomaszabályzat rendelkezik. Kérek mindenkit, hogy a védését az abban foglalt tartalmi és formai követelményeknek megfelelően folytassa le. Mindenkinek további eredményes felkészülést és sikeres védést kívánunk!