Tantárgyak / FÜVÉSZKERT kurzus / Tanszéki kutatás

Alapadatok
Tantárgykód: BMEEPIP0991
Előtanulmányok:
Követelmények:
Kredit: 2
Heti óraszám: 2
Tárgyfelelős: Fábián Gábor DLA
Oktatók: Terbe Rita DLA
Tárgyleírás:

TERMÉSZET-EMBER-KÖZÖSSÉG

A Design Institute és a Füvészkert design stratégián alapuló projektje

A Füvészkert - mint közösségi tér - újraértelmezése 



A DESIGN-INSTITUTE egy olyan edukációs platform, amely a design kommunikáción és design stratégián alapuló szakmai hálózat építését, fejlesztését, valamint a közösségépítést helyezi előtérbe. 

Küldetésüknek tekintik a design, mint szemléletmód, mint életstílus, mint gondolkodási ökoszisztéma megfogalmazását és képviseletét.

A DESIGN-INSTITUTE célja egy, az életmódunkat elemző tendenciák meghatározását célzó platform létrehozása, mely közös tanulási folyamaton keresztül összekapcsolja az építészet / design / művészet / tájtervezés / gasztronómia, és a divat szereplőit. A design stratégia rendszerén keresztül értelmezett közös tendenciák meghatározása, ismertetése, egyrészt a fejlesztésekben résztvevő szereplők, az egyetemek valamint környezetkultúránk iránt érdeklődők számára. Célja továbbá a közösségépítő, networking alapú szemléletformáláson keresztül, innovatív szemléletű fejlesztések generálása, mely hozzájárul a környezetünk formálásában való személyes közreműködésünk inspirálásában.


Több egyetem és szakemberek közreműködésével 2x2 napos workshop keretében keressük a Füvészkert megújulásának lehetőségeit. A félév elején helyszínbejárással egybekötött bevezető előadásra kerül sor a Füvészkertben. Ezt követően az első workshop a Füvészkert egészével foglakozik, elsősorban a működési problémákra, megközelítési kérdésekre keresi a választ. A második alkalom pedig a jelenleg virágüzletként funkcionáló üvegház közösségi hasznosítására fókuszál.


Letöltések:
Ütemterv:
1.február 25. 9-12h Füvészkert helyszínbejárás / előadás 
   
2.március 11-12. 9-17h Defolabor 1. workshop 
   
3.április 1-2. 9-17h Defolabor 2. workshop 
   
4.   
   
5.   
   
6.   
   
7.   
   
8.   
   
9.   
   
10.   
   
11.   
   
12.   
   
13.   
   
14.   
   
15.   
   
Újabb hírek
Régebbi hírek